Boise Residence
4400 s.f. | boise, idaho
photography by Pixel Light Digital Imaging Services Inc.

 

The design approach was to fit a comfortable family home with a clean, spacious aesthetic on a steep and narrow site in the hills above Boise, Idaho. To achieve this, rectilinear forms clad in metal, wood, glass, and fiber cement board anchored by the entry court/garage volume were cantilevered out over the ravine to take advantage of the sites unique views. Clear circulation steps down the hillside connecting living spaces as the wrap around an exterior swimming pool giving visual and physical relief to the main living areas by way of a large folding wall of glass. The commonplace materials were used in a simple, refined composition of complementary textures expressed the skeletal structure of the residence.