Yodler Remodel
1,800 s.f. | wilson, wyoming
photography by David Agnello


 

What started out as a short consultation with the client for ideas on where to install a highly-desired, fancy double wall oven, and finding no suitable location, eventually ended with a remodel of the majority of the residence. The goal of the project was to create a simple, clean solution to align with the clients design sensibility and to freshen up a dark, dated interior. This was accomplished by a small addition off of the kitchen to create a larger dining alcove giving way at one end of the great room for an open loft-like kitchen/living area for the daily family gatherings. The tall wall of the kitchen provides a backdrop, behind which runs the clean straight run of stairs to a loft. Eco-resin panels at the top of the staircase act as a guard rail and a translucent divider for the loft and kitchen. A new shed dormer at the loft allows for shared natural light through the larger space. The focus of the kitchen/work island is redirected to the enlarged windows of the living room capitalizing on the home's incredible mountain views. Careful attention was paid to the interior with maple baseboards that flush out with the wall surface, reveals at key wall and ceiling transitions to emphasize the crisp nature of the interiors. New window trim is minimized to accentuate the large window punches without distracting from the view. Other areas were renovated to remove dated finishes and detailing, improve interior lighting, upgrade to exterior finishes and make the family work spaces more functional with improved storage.